Wéér niet voor De Graafschap, sprookje FC Eindhoven zet door

13 mei 2022, 21:59

FC Eindhoven heeft zijn favorietenrol in de play-offs tegen De Graafschap waargemaakt door vrijdagavond met 3-1 in eigen huis te winnen in de tweede wedstijd van het tweeluik (4-2 agg.). Binnen een half uur rekenden ze al af met de equipe van interim-trainer Jan Vreman. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie maakt dus nog altijd kans op een plekje in de Eredivisie en neemt het in de volgende wedstrijd op tegen NAC Breda of ADO Den Haag.

De play-offs staan altijd garant voor spektakel en dat was vanavond niet anders in het Jan Louwers Stadion. In Doetinchem kwamen De Graafschap en FC Eindhoven niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dus kon het nog alle kanten op in de lichtstad. De openingsfase was licht in het voordeel van De Graafschap, maar toch was het de thuisploeg die al vrij snel goede zaken deed. Na een gezapige opening was daar plots Justin Ogenia. De 23-jarige vleugelverdediger kende tot dusver een teleurstellend seizoen – mede door blessureleed – maar was vandaag goud waard voor de FC. Met zijn rechterbeen krulde hij de bal laag de verre hoek in.

En zo was het na 25 minuten spelen plots 3-1 en zat de thuisploeg op wolken. De Superboeren zochten nog naar de aansluitingstreffer voor het rustsignaal, maar dat mocht niet baten. Na rust moesten er twee doelpunten gescoord worden om een verlenging eruit te slepen.

Het spelbeeld van de tweede helft was dan ook volkomen logisch. De Graafschap viel aan en de thuisploeg zocht naar zijn mogelijkheden in de omschakeling. Eindhoven had geen enkele behoefte om nog iets van de tweede helft te maken. Ze haalden het tempo uit de wedstrijd en hielden dit eigenlijk de gehele tweede helft vol. De Graafschap had er amper een reactie op, op een kleine opvlieging na. Rond de zeventigste minuut moest doelman Nigel Bertrams tot driemaal toe reddend optreden om zijn team te behoeden van een tegentreffer.

Uitblinker Sleegers kon nog geen minuut later de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar stuitte op de tenen van Hidde Jurjus, waardoor de stand in de tweede helft onveranderd bleef. Dat zal iedereen die FC Eindhoven een warm hart toedraagt weinig uitmaken, want door de overwinning maken ze nog altijd kans op Eredivisievoetbal. In de volgende ronde nemen ze het op tegen NAC Breda of ADO Den Haag. Voor De Graafschap - dat de laatste twee seizoenen veel dichter bij promotie was - zit het seizoen er definitief op.

Opstellingen en beoordelingen

FC Eindhoven: Nigel Bertrams 7, Mawouna Amevor 6, Maarten Peijnenburg 6, Collin Seedorf 6.5, Valentino Vermeulen 6.5, Matthias Verreth 6.5 (83' Koen Oostenbrink -), Brian de Keersmaecker 6, Justin Ogenia 7 ( 77' Pieter Bogaers -), Charles-Andreas Brym 6.5 (78' Jarno Janssen -), Jort van der Sande 5.5, Joey Sleegers 7 (91' Dave de Meij -)

De Graafschap: Hidde Jurjus 5, Julian Lelieveld 5, Jasper van Heertum 5 (71' Basas Önal -), Ted van de Pavert 5, Jeffry Fortes 5.5, Jesse Schuurman 5 (84' Philip Brittijn -), Jonathan Opoku 5.5, Camiel Neghli 5.5 (84' Joey Konings -), Mees Kaandorp 5.5 (61' Elmo Lieftink )5, Sam Hendriks 4.5 (61' Danzell Gravenberch 5) , Giovanni Korte 5

Man of the match: Joey Sleegers

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In Amsterdam halen ze opgelucht adem ..............

Ajax666
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveelste werden jullie dat jaar?!?

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jankeeeeeeee , heeft helemaal niets met mijn cluppie te maken , maar het zit nog diep das duidelijk whahaha

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen