Volendam neemt koppositie over dankzij krappe thuisoverwinning op NAC

18-10-2021 21:51
50

FC Volendam is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Wim Jonk won thuis met 1-0 van NAC Breda en staat nu twee punten los van Excelsior, dat nu tweede  staat.

Het Andere Oranje had genoeg aan een gelijkspel tegen NAC om aan kop van de competitie te komen, maar de mannen van Jonk lieten voor rust zien dat ze nog veel liever wilden winnen. Er werden een aantal kansjes bij elkaar gespeeld en de goal van Denzo Kasius was dan ook verdiend. De rechtsback van Volendam kegelde bijzonder knap raak.

De thuisploeg had voor rust misschien nog wel een tweede treffer verdiend, maar omdat die er niet kwam hield NAC hoop op een resultaat. Gedurende de tweede helft kwam de Parel van het Zuiden dan ook steeds dichter bij de gelijkmaker en Volendam-goalie Filip Stankovic moest een paar keer in actie komen. Omdat hij dat bekwaam deed bleven de punten in Volendam, is die ploeg nu koploper en moet NAC het doen met een teleurstellende vijftiende plaats.