De Graafschap-aanvaller Ralf Seuntjens baalt
NOS Voetbal

De Graafschap nog niet zeker van promotie na gelijkspel tegen Jong Ajax

De fans van De Graafschap kunnen de champagne nog niet ontkurken. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie speelde vrijdagavond in een enerverend duel gelijk tegen Jong Ajax (1-1), waardoor het pas volgende week promotie naar de eredivisie veilig kan stellen.

Met nog één speelronde voor de boeg staat De Graafschap op 76 punten. Go Ahead Eagles (dat met 2-1 won van NEC) en Almere City (dankzij een 3-1 zege op Jong FC Utrecht) hebben twee punten minder, terwijl ook NAC Breda na een 2-0 zege op MVV nog (een kleine) kans maakt op directe promotie (73 punten).

Taylor scoort voor Jong Ajax

Halverwege de eerste helft kwam De Graafschap, dat bij een overwinning zeker was van promotie, tegen Jong Ajax op achterstand. Ajacied Kenneth Taylor kapte z'n tegenstander uit en schoot de bal langs doelman Rody de Boer in de verre hoek.

De treffer van Taylor was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de openingsfase. Jong Ajax domineerde, al was de beste kans tot dat moment voor De Graafschap. Een harde knal van Ralf Seuntjens werd door keeper Daan Reiziger gepareerd.

De stand bovenin de Keuken Kampioen Divisie

Twintig minuten na rust kwam De Graafschap, dat Jong Ajax steeds meer onder druk wist te zetten, op gelijke hoogte. Toine van Huizen kopte een vrije trap van Daryl van Mieghem binnen.

In de spectaculaire slotfase waren de bezoekers nog een aantal keer dicht bij de 2-1. Elmo Lieftink raakte met een harde knal de lat, een inzet van Ted van de Pavert werd net voor de lijn weggehaald en Jasper Van Heertum schoot uit kansrijke positie naast.

Beslissing valt volgende week

De Graafschap speelt komende woensdag thuis tegen Helmond Sport. Bij een overwinning zijn de Superboeren sowieso zeker van promotie naar de eredivisie.