'Clubicoon' Lurling keert als trainer terug bij NAC Breda

24 februari 2021, 14:15

NAC Breda heeft een oude bekende binnen gehaald. Anthony Lurling keert als trainer namelijk terug bij De Parel van het Zuiden. De voormalig buitenspeler was eerder een belangrijke kracht op de vleugels en legde de focus na zijn actieve loopbaan op het trainersvak. In die hoedanigheid keert hij nu terug bij NAC.

NAC heeft woensdag gemeld dat hij vanaf het nieuwe seizoen als trainer van NAC Onder-15 gaat werken. Daarnaast gaat hij assisteren bij het eerste elftal. De voormalig aanvaller tekent voor twee jaar bij NAC en wordt door Eric Hellemons een 'clubicoon' genoemd. Lurling speelde zeven jaar bij NAC en speelde in totaal 252 wedstrijden voor de club.

Lurling werkte als trainer in de jeugd bij PSV en vindt het mooi om terug te komen in Breda. ''In drie jaar als trainer bij PSV heb ik veel geleerd. Dit is voor mij een hele mooie stap in mijn trainerscarrière. De afgelopen periode heb ik mijn diploma UEFA A gehaald en vanuit daar wil je je natuurlijk blijven ontwikkelen. Deze stap past daarin uitstekend. Ik heb ontzettend veel zin om te starten bij NAC en mijn steentje bij te dragen aan de opleiding en NAC 1. Met name om jonge spelers te helpen in de ontwikkeling en fijne kneepjes van het vak mee te geven om te slagen in het profvoetbal. Ik wist eigenlijk vrijwel direct dat ik dit wilde gaan doen. De club spreekt in mijn geval voor zich denk ik. Het zal echt voelen als thuiskomen. ''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen