Van Hooijdonk houdt spitsen van Vitesse verantwoordelijk voor mindere periode

Van Hooijdonk houdt spitsen van Vitesse verantwoordelijk voor mindere periode

20-02-2021 15:15
25

Pierre van Hooijdonk vindt dat de mindere periode van Vitesse veroorzaakt wordt door de spitsen van de Arnhemmers. De oud-spits van onder meer NAC Breda en Feyenoord ziet dat de aanvallers van Vitesse momenteel te veel kansen missen.

Volgens van Hooijdonk speelde Vitesse niet eens zo slecht de afgelopen weken, maar vooral lusteloos. "De club staat na 34 wedstrijden gewoon in de top-zes", begint van Hooijdonk. "En dat is ook een realistische eindrangschikking. We kijken nu alleen op van Vitesse, omdat ze zo goed zijn begonnen. Dan is dit een inzinking", gaat de oud-spits verder in gesprek met De Gelderlander.

Veel critici wijten de mindere vorm van Vitesse aan het povere spel van smaakmakers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane. Volgens Van Hooijdonk is Vitesse meer dan deze twee spelers en ligt het probleem vooral in de voorhoede. De spitsen van Vitesse laten te veel kansen liggen, aldus Van Hooijdonk. "Een aanvaller moet ook klinisch zijn in het afronden. Dat mis ik. Snelheid is een wapen, maar ik zie bij die sprinters vaak dat het overzicht verdwijnt. Alsof het doel kleiner lijkt als ze er dichtbij komen", vertelt hij, doelend op aanvallers Armando Broja, Oussama Darfalou en Loïs Openda. "De onvoorspelbaarheid van de spitsen is een wapen én een valkuil."