Faber gaat niet rouleren tegen NAC en heeft Lammers weer terug

22 januari 2020, 13:55

PSV-trainer Ernest Faber gaat in het bekerduel met NAC Breda donderdagavond niet rouleren. De oefenmeester ziet de KNVB Beker als een belangrijke prijs voor de Eindhovenaren en stelt daarom het sterkste team op, waarmee hij de grootste kans heeft om te winnen. Met Kostas Mitroglou en Sam Lammers ziet hij bovendien twee aanvallers terugkeren na blessureleed.

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie. "Dit is wel weer een frisse start voor ons, ja. De beker is een grote prijs, waar we graag aan mee willen doen. Winnen is de opdracht voor morgen dan ook", zei Faber, die kan beschikken over Mitrgolou en Lammers. Met name van die laatste wordt het nodige verwacht, omdat hij op het trainingskamp in Qatar veel indruk maakte in de trainingen.

"Hij zal gretig zijn als hij speelminuten krijgt, dat is hij ook op de trainingen. Sam is fit, maar moet langzaam minuten maken. Op de trainingen merk je echter niets aan hem, dus dat zijn positieve vooruitzichten", voelt Faber, die Nick Viergever - afgelopen weekend nog geschorst - weer als optie heeft als linksback. Hoe dan ook kiest de coach voor de sterkste elf.

"Het is voor ons namelijk een belangrijk toernooi, we zoeken dus een winnend elftal dat een ronde verder komt", aldus Faber. "Er komt talent aan en jongens komen terug na blessures, daar kunnen we in meedenken. Maar dat kan ook bij Jong PSV zijn, want resultaat is het enige waar we behoefte aan hebben." Het afmaken van de kansen zal dan wel cruciaal zijn, aangezien bij PSV dat de laatste tijd ontbreekt. "En als het wel eenmaal lukt, win je vaak ook meteen vier of vijf goals. We kunnen het dus wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen