Opmerkelijke steun voor Van Gaal: "Positieve benadering kan helpen"

25 november 2022, 22:50

Louis van Gaal gaf na het gelijkspel tegen Ecuador bij de NOS aan dat de nationale pers het Nederlands elftal meer moet steunen. Voormalig NAC-spits Ralf Seuntjens sluit zich aan bij de woorden van Van Gaal: "Ik denk dat wij (de

Nederlandse pers) Oranje een keer moeten steunen en gewoon samen het toernooi moeten aanvliegen in plaats van het elftal naar beneden praten."

En daarin staat de aanvaller anders dan de meeste journalisten, die kritisch waren. "Een positieve benadering van de pers kan de spelers helpen", vertelde Seuntjens bij de WK-liveshow van FC Afkicken. Volgens de Seun of God is het gelijkspel tegen Ecuador geen slecht resultaat: "Deze 1-1 is prima. Je hebt alles nog in eigen hand en je kan nog gewoon poulewinnaar worden. Dat is een situatie die je van te voren schetst. Hoe de wedstrijden lopen, maakt dan opzich niet uit", dacht de speler. 

Wel vindt De Ravanelli van De Haagse Beemden, zoals Seuntjens wordt genoemd, het zwak dat Van Gaal koos voor Wout Weghorst en Marten de Roon om het gelijkspel eruit te slepen. Dat is Plan B om wedstrijden over de streep te trekken, maar in dit geval werd het gebruikt om een gelijkspel over de streep te trekken. Seuntjens: "Ik vind dat wel erg slap, ik had dat niet gedaan. Ik had Luuk de Jong ingebracht."

Bekijk hier de complete uitzending van FC Afkicken!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajo51
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar Ralf, hoe kan je hier nog positief over zijn.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen